Til voksne der læser denne side.
Link

Lær dansk
Learn Danish


D. Defoe

T. Pierce

Nyoversættelser

Sci-Fi i Børnelit.Vold og Hærg i Sci-Fi


Forsiden
Frontpage

Uhyggelige bøger?
Alle de bøger jeg anbefaler til børn og unge er nogen jeg er stødt på i børneafdelingen på biblioteket. Jeg vil dog stadig råde forældre til selv at læse den første bog i en serie før I giver dem til jeres poder. Kun jer der kender børnene godt, kan bedømme om en bog er noget for dem.
Hvis der er uhyggelige ting i bøgerne kan I jo aftale at de bliver læst op om eftermiddagen (inden det bliver mørkt).
Hvis der er alvorlige ting (som for eksempel slavehandel i Robinson Crusoe) kan I som forældre jo læse bøgerne op for børnene og forklare mens I læser.

Jeg anbefaler det engelske forlag Dorling Kindersley / Forlaget Flachs.
Bøger der har mange gode og spændende forklaringer er de engelsksprogede bøger fra Dorling Kindersley. De bøger bliver udgiver på dansk af Forlaget Flachs. Jeg vil især gerne fremhæve den danske oversættelse, fordi Flachs har gjort så meget ud af det. I et par af bøgerne er der ligefrem brugt to forskellige oversættere; én til historien og én til det faktuelle stof.
Dorling Kindersley/Flachs har blandt andet udgivet en bog om Robinson Crusoe, den er fyldt med spændende små faktabokse og billeder af de forskellige værktøjer Robinson bruger i bogen, foruden nogen virkelig medrivende og detaljerede, malede billeder af selve historien. De to forlag har også udgivet mange andre klassikere, for eksempel Robin Hood, Kong Arthur og Odysseen, bare for at nævne et par stykker.

God læselyst.

Lea Thume.Thume Translations, Kingosvej 27, 9760 Vrå. CVR: 33795610
Lea Thume: Mobil + 45 21 30 44 21 E-mail lea@thume.dk